Det er i disse tankene USA normalt sett lagrer ekstremt mye olje. Mer enn halvparten av de er nå tomme.

USA ville kjøpe 6 millioner fat olje, måtte trekke seg

Publisert

De strategiske oljelagrene i USA har ikke vært så tomme som de er nå på rundt 40 år. Biden-administrasjonen har valgt å selge ut enorme mengder fat med olje for å sikre at bensinprisene ikke går amok. Dette grepet har bidratt betydelig for å drive ned inflasjonstallet, og har vært en betydelig kostnadsreduksjon for den amerikanske borger.

Men lagrene kan ikke være så tomme uendelig lenge og signaler fra regjeringen viser at de akter å begynne å kjøpe tilbake store mengder fat med olje. Men prisene har blitt ganske høye i det siste.

Onsdag trakk USA seg fra en forhandling om å kjøpe 6 millioner fat olje til den strategiske oljereserven, og ga økende oljepriser og produksjonskutt i Saudi-Arabia som forklaring. Dette er ikke en avvisning av oljeselskapenes tilbud, men en avgjørelse basert på markedsforhold, ifølge Reuters.

Det som virket som et genistrek i en tid med inflasjon løpende løpsk, kan nå være en reell hodepine. Og forresten så er kjerneinflasjonen, altså den du ser i f.eks. matbutikken, ikke redusert noe særlig.

Det vil være spennende å se hvordan administrasjonen håndterer veien videre.

Få tilsendt research, nyheter og informasjon om podcasten i nyhetsbrevet, abonner gratis her

Powered by Labrador CMS