Kjære politiker: Slik vinner du stortingsvalget ved å gjenta ett ord

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag falt dommen i Acer-saken i Høyesterett. Det var ikke grunnlovsstridig å inngå Acer-samarbeidet med vanlig flertall på Stortinget og ingenting er da endret.

Men en verden der folk forsøker å finne ut hvem som er skyld i disse høye strømprisene, har alt blitt så sørgelig komplisert. Men, som også Høyesterett påpekte i sin begrunnelse, er det ikke så veldig komplisert.

Dette bringer oss til neste Stortingsvalg. Det kriges og det lobbyeres og det krangles og det manøvreres. Men ingen politiske partier virker å snakke med vanlige folk, for da hadde de innsett hvor lett de kunne stått frem som åpenbar vinner ved neste valg. Og det bare ved å si ett eneste ord.

Fastpris. 

Som Høyesterett påpekte står politikere fritt til å innføre fastpris på strøm i Norge, og det første politiske partiet som høyt og tydelig sier dette, fastpris for borgere og bedrifter, vil garantert ha et brakvalg i neste runde. Sjelden har politikk vært så enkelt som er det er nå.

La Tid er penger komme med et enda mer konkret forslag: fastpris på 40 øre. Ingen kompliserte regnestykker, ingen prioritert, alle skal inkluderes og ingen skal gå til grunne fordi at Staten skal fylle statskassen ytterligere. Ettersom at kostpris på 1 kWt er ca 11,99 øre, vil dette sørge for meget solid margin for produsentene fortsatt. 

40 øre. Fastpris. Da vinner du valget. 

Og hvis du, kjære politiker, er bekymret for hvor mye penger du går glipp av om 2021-2022 skjer igjen, så kan du trøste deg med at i den perioden stod salg av gass til Europa for mesteparten av overskuddet uansett. Så de milliardene kan du fint være foruten. Spesielt om du vinner valget. 

Få tilsendt research, nyheter og informasjon om podcasten i nyhetsbrevet, abonner gratis her

Powered by Labrador CMS