Forvalteren Michael Burry, som var en av (kanskje den) første som forutså kollapsen i 2008. Her spilt av Christian Bale i filmen The Big Short

Nei, Michael Burry har ikke veddet 93% av fondet sitt på nedtur

Publisert Sist oppdatert

I går ble en offentlig rapportering fra Scion Capital, fondet til Micahel Burry (kjent fra The Big Short), kjent i markedet. Der kom det frem at han eide 20.000 put-kontrakter på S&P 500-ETFen SPY og 20.000 put-kontrakter på Nasdaq ETF-en QQQ.

Dette ble rapport som 93% av hans totale kapital av mange medier. Men det er ikke riktig, og henger sammen med hvordan slike kontrakter rapporteres til amerikanske myndigheter. I slike rapporteringer opplyses den nominelle verdien av kontrakten, men ikke den faktiske kostnaden.

Dette førte til at en bet som trolig var nærmere 4-5 millioner dollar, ble rapporter som å være verdt 1,6 milliarder dollar, som er 93% av hans totale kapital. I realiteten var det nok en liten promille av det.

Det tallet stammer fra at i rapporteringen verdsettes opsjonene til verdien av de underliggende aksjene i sin helhet, mens prisen på en slik opsjon er veldig, veldig mye lavere enn det. Akkurat hva han betalte er avhengig av forfall og på hvilken kurs det er gjort.

Tallet over tar enkelte forutseninger, da vi ikke vet noen detaljer om denne traden. Det kan være mye mer eller mye mindre.

Men et bet på 5 millioner dollar høres helt riktig ut for en forvalter som Burry nå.

Tilsvarende uærlig representering av verdi av derivater skjer hele tiden blant de som vil fremme egen sak, og ofte på Twitter. Når du leser at en eller annen mengde derivater "er verdt" så så mye, så bør piggene dine gå ut. Det er nesten alltid noen som overdriver med samme trikset, for å fremme et poeng basert på data teknisk er korrekt, men i praksis er en ren løgn. Spesielt de som bruker bilder av Brad Pitt i bar overkropp som avatar.

Få tilsendt research, nyheter og informasjon om podcasten i nyhetsbrevet, abonner gratis her

Powered by Labrador CMS