På dette bildet ser du en DGX H100. Eller du ser minst 50 stasjoner, som alle inneholder 8 H100 kort. Hvert av disse koster en halv million.

Hvis AI er en boble, er den i baby-stadiet

Publisert Sist oppdatert

Denne uken har den store vinneren så langt i AI-kategorien, med en voldsom opptur etter å ha lagt frem kvartalstall.

Men det er ikke bare Nvidia som er opptatt av AI. I kvartalspresentasjoner holdt i denne omgangen, er det to bokstaver som går igjen og igjen:

Grafen over viser at det har gått inflasjon i snakket om AI, men betyr det at AI er en boble? Vi tror ikke det øyeblikkelig er tilfelle.

Delvis støttes dette av Bank of America, som har lagt til AI i sin legendariske boble-graf. Det ser foreløpig ganske puslete ut:

En liten baby-boble, som de kaller det.

Men hvordan kan det stemme? Hvordan kan dette ikke være en hype? Vår påstand er at det foregår så mye reell økonomisk aktivitet rundt AI, at det faktisk forsvarer mye av hypen. La oss ta for oss Nvidia.

Øverst i dette innlegget er det et bilde av datasenter-løsningen til Nvidia. Dette kommer i flere former, men er i praksis en vakker gullinnpakning av meget spesialiserte GPUer som kalles H100 Tensor Core. Dette er GPUene som driver frem alt du ser av AI på internett nå.

Og de koster. Mens et vanlig grafikkort kanskje kanksje 3-10.000 kroner, koster en H100 350.000 kroner. Men du får ikke tak i dette fra leverandører nå, og de selges for rundt en halv million stykket på ebay.

Det foregår noe stort noe, og Nvidia er fokusområdet akkurat nå. Men ting utvikles fort og alle teknologi-giganter er i utvikling av egne Tensor-systemer for å omgå Nvidia og optimalisere for egen bruk.

Nvidia valgte et godt design på sine AI-produkter. Gull. For dette er virkelig en gullalder. Hvor lenge den varer, det er litt verre å svare på.

Powered by Labrador CMS