Hva i alle dager skjer med været? Statsmeteorolog Bente Wahl gir noen svar

Publisert

Tep har som vi har nevnt før mange smarte lyttere. Artig nok er en av dem statsmeteorolog Bente Wahl, som i denne ekstra-episoden hjelper oss med litt forklaring på hva som skjer akkurat nå, hvorfor det skjer, hva som kan skje fremover og generelt gir gode forklaringer på vær og klima.

Hør hele intervjuet med Bente Wahl på Tid er pengers Pateron.

Wahl forteller om et sjeldent lavtrykk kalt fra Østeuropa, født ut av tordenvær i Italia. Dette bryter med tradisjonen der lavtrykk primært kommer fra Atlanterhavet.

Havtemperaturen, spesielt ved Italia, og nært forestående El Niño-fenomen kan ha bidratt til dette uvanlige været som er i Norge nå. Ellers er det vanskelig å svare på om andre uvanlige hendelser kan ha påvirket dette været eller ei.

Wahl forteller om hvordan teknologi mer presise værvarslinger, men dette kommer ikke uten utfordringer, inkludert publikums tolkning av informasjonen.

Statsmeteorologen gir grundig innsikt i det kompliserte faget sitt i intervjuet, og det kan komme godt med når det er så mye værinformasjon i nyhetene og omgivelsene.

Få tilsendt research, nyheter og informasjon om podcasten i nyhetsbrevet, abonner gratis her

Powered by Labrador CMS