TV-serien Billions gjorde Stevie Cohen enda mer berømt. Nå prøver andre å kopiere deres metoder.

Analytiker-bootcamp populært blant hedgefond

Det stilles store krav til de som forvalter hedgefond, og nå tilbys en Point 72-kopi til bransjen.

Publisert Sist oppdatert

Hedgefond Point 72, som ble enda mer kjent da det var basis for TV-serien Billions, har skapt bølger i hedgefond-bransjen med deres store investering i opplæring av deres ansatte i et slags akademi.

Nå tilbyr andre aktører lignende løsninger, som Brett Caughran og Fundamental Edge. De tilbyr intensiv opplæring for junioranalytikere og karriereskiftere som allerede jobber i investeringsbransjen, ifølge Institutional Investor.

Det flommer inn nye penger til hedgefond-bransjen, da hele verden forbereder seg på en ustabil fremtid. Dette har ført til at fondene bruker betydelige ressurser på rekruttering og opplæring av både erfarne tradere og junioranalytikere. Imidlertid er det ofte liten formell opplæring for junioranalytikere, og de forventes i stor grad å lære ved å observere sine kolleger.

Fundamental Edge tilbyr et fire ukers virtuelt kurs som tar for seg ulike temaer som finansiell modellering, verdsettelse, vurdering av selskapsledelse og idégenerering. Programmet inkluderer også gjesteforelesninger og konkurranser hvor deltakerne presenterer investeringsideer. Caughran gir også råd om hvordan man kan bli en dyktig analytiker gjennom å utvikle sektorekspertise, bygge nettverk, bli en "læringsmaskin" og innhente tilbakemeldinger fra kolleger.

Rundt 125 studenter har allerede deltatt i Fundamental Edge-programmene.

Powered by Labrador CMS