En hund etter markedet.

Halen logret med hunden i går kveld på S&P 500

Publisert

I en normal verden er det aksjemarkedet som driver de underliggende derivatene. Det betyr at om et selskap ansees å være mer eller mindre verdt, vil man som regel se de første bevegelsene i aksjer, hvorpå dette forplantes gjennom alt av finansielle instrumenter som bruker aksjen for å prise seg selv iløpet av noen millisekunder.

De mest brukte derivatene av aksjer er opsjoner, men det finnes en lang rekke derivater som også påvirkes av aksjeverdien.

Men det er ikke alltid slikt at bevegelser skjer først i aksjer. Av og til er det ikke hunden (aksjen) som logrer med halen (opsjonen), men motsatt. I går var nok et slikt tilfelle.

Bare se på grafen over S&P 500-indeksen for mandag:

See that last part? That's not normal.

Dette er etter alle solemerker nok et tilfelle av zero day to expiry, normalt omtalt som 0DTE, som er opsjoner som forfaller samme dag. Disse har maksimal volatilitet og handelen av disse har eksplodert de siste årene. Dette har igjen ført til at handelen inn mot stengetid kan føre til slike bevegelser.

I går steg prisen på 0DTE 4580 call opsjoner fra 50 cent til 10 dollar, altså en 20-dobling av verdien, på noen minutter helt inn mot stengetid.

Det er det som ofte blir kalt gamma, eller the dog wagging the tale.

Få tilsendt research, nyheter og informasjon om podcasten i nyhetsbrevet, abonner gratis her

Powered by Labrador CMS