Disse hadde drømme-ticker for 2023

Publisert

Børskoden for et selskap, ticker på godt norsk, har null praktisk betydning. Men det kan likevel bety mye. Og i 2023 er det vel ingen som har hatt mer flaks med tickerkoden enn de som tilfeldigvis hadde fått "AI" som sin ticker.

Best av alle er C3ai, som er opp 210% så langt i år, etter å ha vært opp nesten 300% på det meste.

Så hva driver C3ai med? AI såklart. Mer spesifikt tilbyr de programvareløsninger til industrien. Selskapet var ikke profitabelt i fjor og er antatt å ikke bli profitabelt i år heller.

Andre selskaper med AI-tickeren er Air Liquide i Frankrike (opp nesten 20% i år), som tilsynelatende ikke gjør noe knyttet til kunstig intelligens.

Spanske Airtificial Intelligence Structures har også tickeren AI. Aksjen steg over 100% helt på starten av året, og er fortsatt opp 50% i 2023, selv etter et betydelig fall. Selskapet selger også AI-relaterte løsninger til industrien.

Dårligere har det vært for Asian Insulators i Thailand, som er ned 8% i 2023 på lav omsetning. Selskapet leverer porselen-isolering til strøminstallasjoner.

Atrium Mortgage Investment, også med tickeren AI, er et kanadisk selskap som heller ikke jobber med kunstig intelligens. Aksjen er opp 3% i 2023. De er en bank som låner ut til boligbygging og næringseiendom (det er jo også i vinden!).

For ordens skyld, og for å glede NRK og Spràkrádet, så er det kun ett selskap med ticker "KI". Ut fra det vi kan se, er de lagt ned eller konkurs eller noe lignende.

Powered by Labrador CMS