Hva er viktigst; makrotall eller de store gjeldsmarkedene og flyt der?
Hva er viktigst; makrotall eller de store gjeldsmarkedene og flyt der?

Barclays advarer mot mulig drama i markedene

Publisert Sist oppdatert

Sist uke var preget av uventede svingninger i obligasjonsmarkedet, som ikke fanget like mye overskrifter som de tilsynelatende gode makroøkonomiske tallene vi ble servert gjennom uken.

Dette skrev Barclays om i en oppdatering til sine kunder i helgen.

Uroen begynte etter at Det amerikanske finansdepartementet annonserte større utstedelser av ny gjeld nesten samtidig som Fitch nedgraderte USAs kredittvurdering fra AAA til AA+. Selv om denne nedgraderingen ikke umiddelbart førte til store praktiske implikasjoner for USA, skapte den nervøsitet blant investorer.

Blant bekymringene til banken var usikkerheten på hva som vil skje med det japanske eierskapet av utenlandsk gjeld verdt over 2000 milliarder dollar, hvorav halvparten er amerikanske statsobligasjoner.

I tillegg trekker Barclays frem at USAs vekst er fortsatt støttet av betydelig statlig inngripen, selv om underskuddene er redusert fra de høyeste nivåene. Samtidig har offentlig gjeld i mange iland økt over tid.

Den britiske investeringsbanken minner om hvordan ting kan endre seg raskt i globale finansmarkeder og maner til forsiktighet.

Få tilsendt research, nyheter og informasjon om podcasten i nyhetsbrevet, abonner gratis her

Powered by Labrador CMS