Dealflow teamet. Fra venstre: Malin Lassen, Stine Sofie Grindheim Simonsen, Stephen Øyhovden, Tine Harrison og Jens-Petter Tonning.

Over 770 millioner kroner investert

Publisert

Dette er et innlegg første gang publisert på Dealflow.no, gjenpublisert i forbindelse med et kommersielt samarbeid med Tid er penger. 

Med egen konsesjon fra Finanstilsynet har Dealflow på kort tid bygget opp en spennende plattform for investeringer i unoterte aksjer, spesielt innenfor vekst- og tidligfaseselskaper. Med over 770 millioner kroner investert de siste 6 årene, og en jevn strøm av nye bedrifter som ønsker å hente egenkapital, møter man et bredt utvalg investeringsmuligheter på dealflow.no.

«Dealflow skal være landets mest effektive koblingsboks mellom selskaper som trenger finansiering, og mennesker som ønsker å bli medeiere i spennende bedrifter i vekst. Ettersom vi er heldigitale og selvbetjente, kan vi tilby effektive løsninger til en lav kostnad» sier daglig leder Stine Sofie Grindheim Simonsen.

Unoterte aksjer

Det Dealflow gjør er å hjelpe selskaper med finansiering, ved å gi investorer muligheten til å investere i disse selskapene. De åpner altså opp for at profesjonelle og ikke-profesjonelle investorer kan investere i samme emisjon, til like vilkår. Investeringer i unoterte aksjer er risikofylt og man må ha en lang investeringshorisont; det er aksjer som det kan være vanskelig å selge, og aksjer som burde utgjøre en liten del av en større investeringsportefølje. Her gjelder det altså å finne de selskapene man virkelig har tro på.

Kun utvalgte bedrifter

Selv om det er mange bedrifter som ønsker å hente kapital gjennom dealflow.no, er det ikke alle som får innpass. For å opprettholde kvaliteten på investeringsmulighetene stilles det krav til bedriftene som ønsker seg inn.

Hva skal til for å få emisjonen tilrettelagt hos dere?

«Vi går gjennom den økonomiske situasjonen til alle selskapene som skal ut på vår plattform. Vi går god for at de har orden i sysakene og så er det opp til deg å velge om ideen deres har nok potensiale til at du vil investere penger i dem».

Få tilsendt research, nyheter og informasjon om podcasten i nyhetsbrevet, abonner gratis her

«Det er sjeldent mangel på selskaper på kapitaljakt, men vi vil selvfølgelig presentere attraktive investeringsobjekter for investorene registrert hos oss. Det betyr at det kun er 4-7% av selskapene som tar kontakt som vi innleder samarbeid med».

Bredt utvalg investorer

Sammenlignet med de tradisjonelle meglerhusene er det blant annet en mye større andel kvinner som investerer gjennom dealflow.no, og selskapet vekker interesse hos mange nysgjerrige investorer i den yngre målgruppen.

Hva tror du er årsaken til at dere har et større mangfold av investorer?

«Vi åpner opp et helt nytt marked for investorene. Her kan alle, både store investeringsselskaper og småinvestorer, gå inn på like vilkår. Vi har alt fra milliardærer og VC-er til førstegangsinvestorer og aksjeinteresserte studenter registrert på vår plattform» sier Grindheim Simonsen.

Stine Sofie Grindheim Simonsen.

Bedre exit-muligheter

Som et ledd i å gjøre unoterte aksjer tilgjengelig for flere, har Dealflow nå åpnet Dealflow Exchange - en egen markedsplass for kjøp og salg av aksjer - etter at emisjonen er lukket. En investor vil da ha bedre muligheter for å selge seg ut, eller kjøpe seg opp dersom det er ønskelig.

«Vi laget denne løsningen fordi vi så at kundene våre etterspurte det. Vi har nå 11 selskaper tilgjengelig på denne markedsplassen og det er skjer transaksjoner her nesten daglig. Det er utrolig gøy å se» sier Grindheim Simonsen.

Hvordan går man frem for å investere i bedriftene?

«På dealflow.no vil du umiddelbart se hvilke emisjoner som er tilgjengelig, og et utvalg emisjoner som åpner i løpet av kort tid. Du registrerer deg enkelt som investor ved å lage en profil og gå gjennom de nødvendige stegene. Så kan du vurdere om du ønsker å investere i selskapene som har pågående emisjoner eller om du vil melde din interesse for noen av selskapene som kommer».

Kompetent team

«Vi i teamet har til sammen over 50 års erfaring innen bank og finans, og vi vet at veien til suksess går gjennom fornøyde kunder. Dealflow AS er et uavhengig verdipapirforetak under tilsyn av Finanstilsynet, og vi er strengt regulert» forklarer Grindheim Simonsen.

5 grunner til å investere i tidligfase

  1. Mye av veksten skjer ofte før børsnotering*

  2. Du kan få skattefradrag på 22% av investeringsbeløpet.

  3. Det er en god måte å diversifisere investeringsporteføljen. 

  4. Du kan enkelt investere i selskaper du har tro på med et relativt begrenset beløp. 

  5. Du investerer i innovasjon og arbeidsplasser i Norge.

*Investering i unoterte aksjer innebærer høy risiko. Ikke invester mer enn du har råd til å tape

Ønsker du å holde deg oppdatert på spennende investeringsmuligheter? 

Meld deg på nyhetsbrevet til Dealflow her.

Powered by Labrador CMS