Sentralbankenes 'vakreste øyeblikk'

Investeringsbank hyller sentralbankene.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge en rapport fra investeringsbanken TS Lombard, sto sentralbankene overfor en enorm inflasjonsutfordring for ett år siden, med risiko for å bli latterliggjort for sin trege respons. De hevet deretter rentene aggressivt, på tross av at de måtte påføre økonomiske smerter for å unngå en dypere resesjon i fremtiden. Til tross for dette har en forventet økonomisk nedtur ikke funnet sted, og globale aksjemarkeder er høyere enn ved starten av innstrammingssyklusen.

Investeringsbanken mener sentralbankene ser ut til å være ivrige etter å pause deres innstrammingssyklus, noe som tyder på at deres personlige insentiver har endret seg.

Ettersom en situasjon lik 1970-tallets inflasjon ikke har materialisert seg, ser de en lysere fremtid der de kan bli helter som "stoppet det fra å skje".

Selv om marginene er tynne, og det er mange ting som kan gå galt, som bankenes innstramming av lånekrav, er verdensøkonomien fortsatt på rett spor for en myk landing. Dersom sentralbankene lykkes, kan de unngå en resesjon som alle sa var uunngåelig. De kan være villige til å tolerere litt mer inflasjon for ikke å miste denne muligheten for suksess.

Powered by Labrador CMS