Robottaxier sa du? De kommer nå. Fra GM

Publisert

I 2018-2019 tok en hel verden det nesten for gitt at selvkjørende biler kom til å gjøre kjøring overflødig. Men hypen ga seg etter en håndfull skuffelser, overdrivelser, løgner osv.

Men selskapene sluttet ikke å jobbe av den grunn. GM-eide Cruise har testet slike biler i lang tid på veier i byer som San Francisco, og disse er nå på vei til andre byer. Akkurat nå. Det er her (ser det ut som).

Selskapet har drevet en massiv kampanje for å vise dette frem til journalister og sist torsdag annonserte Cruise CEO Kyle Vogt at de starter kommersiell operasjon. En av byene som er først ut er Nashville.

Dette er Cruise

Cruise er et amerikansk selskap som spesialiserer seg på selvkjørende biler, grunnlagt i 2013 og med hovedkontor i San Francisco. Selskapet fokuserte opprinnelig på å utvikle kit for å omgjøre eksisterende kjøretøy til autonome kjøretøy for direktesalg til konsumenter.

Imidlertid ble Cruise kjøpt opp av General Motors i 2016, som endret fokus til å utvikle en fullt autonom samkjøringstjeneste. Siden da har Cruise også trukket til seg betydelige investeringer fra Honda og SoftBank. Frem til min kunnskapskutt i september 2021, har Cruise ennå ikke lansert et kommersielt produkt, men driver en pilot for samkjøringstjeneste kun for ansatte i San Francisco.

Selskapet har selv sagt at det forventer at dette kan være verdt 50 milliarder dollar for GM. Men vi har hørt slike type løfter før...

Powered by Labrador CMS