Peter

Peter Chester Warren

Peter C. Warren er idag investor, styremedlem og foredragsholder. Han begynte karrieren sin som soldat i den britiske hær og startet deretter i finans. Han har vært råvare-trader, analytiker, market maker, hedgefondforvalter og investeringsdirektør.

Hans mor var opprinnelig norsk, men ble britisk da hun giftet seg med hans far som var engelsk. Begger arbeidet ved Storbritannias ambassade i Oslo. Faren døde i en ulykke da han var 16 år gammel. Warren er født i Norge, men er britisk statsborger.

I 1973 ble Warren norgesmester i båtrace, klasse SB. I perioden 1977 til 1980 var han yrkessoldat i den britiske hær. I 1994 tok han et nytt norgesmesterskap, denne gangen i fallskjermhopping for lag. Warren var analytiker og partner i Vogt & Vogt Børsanalyser AS i perioden 1981–1987.

Han forlot selskapet etter at det ble solgt til Kreditkassen (idag Nordea) I 1987 etablerte han markedet for aksjeopsjoner i Norge gjennom sitt selskap Moorgate Options. Selskapet ble kjøpt av Finansbanken i 1995 og Warren ble utnevnt til Chief Dealer med ansvar for bankens handel i valuta, renter, aksjer, obligasjoner, råvarer og derivater. Han var også ansvarlig for bankens egenhandel, samt satsing innenfor hedgefond.

I perioden 2002-2015 var han investeringsdirektør og hedgefondforvalter i Warren Capital. Fondene han forvaltet, Fourth Moment (Global Macro) og Warren Short Term Trading, vant til sammen fem internasjonale priser i denne perioden.

Totalt har Warren 13 års erfaring som market maker i opsjoner på aksjer, indekser og valuta, samt 13 års erfaring som investeringsdirektør (CIO) i hedgefond.

Warren er utdannet innen økonomi og statsvitenskap, etterretning og Operativ Psykologi. Han forvalter (per 2017) egne midler.

Han har i årevis skrevet en blogg om finans, holder foredrag og har en podcast om finans, trading, geopolitikk, sikkerhetspolitikk, psykologi og livet.

Foredrag-eksempel:

Powered by Labrador CMS