Slik tolket Midjourney "a world with room temperature super conductor". Ser ut som fremtiden det...

Mulig episk teknologisk gjennombrudd - men foreløpig må dette testes

Publisert

Et potensielt revolusjonerende teknologisk gjennombrudd kan være rett rundt hjørnet. En gruppe forskere har hevdet at de har skapt det første romtemperatur-superledende materialet, kjent som LK-99.

Alle som har hørt historiene om hvordan en verden med romtemperatur superledere vil se ut, håper at dette ikke er en bløff, men det gjenstår å se om dette er til å tro på. For hvis de har rett, vil alt, absolutt alt, endres. Da vil batteriet på mobilen din vare nesten evig, ledninger vil ikke lenger ha strømtap, motorer vil ikke bli varme og gud vet hva annet.

Materialet er laget laget av billige ingredienser som er lett tilgjengelig, som ifølge forfatterne, gir det enestående superledende egenskaper, inkludert evnen til å opprettholde superledning opp til 127 grader. Normalt krever slike materialer enormt lave temperaturer og ekstremt høyt trykk.

Dersom påstandene er sanne, vil dette være en verdensendrende oppdagelse som kunne transformere alt fra elektrisk generasjon og transmisjon til kraftlagring og magnetapplikasjoner.

Det gjenstår å se om LK-99 lever opp til sine påstander, men uansett utfall markerer det potensielt et vendepunkt i menneskets historie. Trolig testes påstandene i laberatorium verden rundt akkurat nå. For dette høres for godt ut til å være sant.

Powered by Labrador CMS