Krypto presset frem teknologisk gjennombrudd i overføringer i USA. Det heter Fednow

Publisert Sist oppdatert

Hvem sier krypto ikke har noen bruksområder? For plutselig har Den amerikanske sentralbanken greid å lansere et nytt betalingsrammeverk for kommunikasjon mellom banker, kjent som FedNow. Og systemet inneholder mange av egenskapene krypto har lovet (og ikke alltid levert):

Fednow er

  • gratis
  • øyeblikkelig
  • tilgjengelig for alle med bankkonto

FedNow, som har vært under utvikling i omtrent et tiår, tillater banker av alle størrelser å sende betalinger til hverandre i sanntid uten noen kostnad. Dette vil igjen gjøre det mulig for bankkunder å sende sanntidsbetalinger til hverandre. Med mindre bankene legger en margin på toppen, noe som er ventet at de gjør, vil dette revolusjonere hvordan betalinger løses i USA.

Mens Fed har utviklet FedNow, har andre banker og hele kryptokurrencyindustrien jobbet med å utvikle egne alternativer for sanntidsbetalinger. Bankindustrien har Zelle, som lar enkeltpersoner sende betalinger til hverandre i sanntid. Det er også tjenester som Venmo og PayPal som har økt i popularitet.

En av bieffektene av Fednow kan være at det er enda lettere å flykte fra en svak bank, og i et år som har vært preget av bankruns, kan Fednow være som rakettdrivstoff til noe slikt. Man trenger iallefall ikke vente til banken åpner.

Powered by Labrador CMS