Handel på LME skjer i dette rommet, med de legendariske sofaene.

Investorer viser skepsis til kobber mens vekst avtar

Publisert

Investorer blir stadig mer negativt innstilt til kobber da Kinas vei tilbake etter Covid ikke når forventningene, samtidig som veksten bremser opp i resten av verden.

Prisen på tre måneders kobber på London Metal Exchange (LME) har nådd sitt laveste nivå på fem måneder, og investorer har trukket seg ut av long-posisjoner på London-markedet, ifølge Reuters.

Den negative stemningen rundt kobber skyldes både en svak mikroøkonomisk situasjon og fallende import i Kina. Tradere på CME har økt sine short-posisjoner betydelig, mens fond i London-markedet har solgt seg ut av long-posisjoner.

Den svake økonomiske veksten i Kina, spesielt innenfor produksjonssektoren, samt lav etterspørsel fra både eksport- og innenlandske markeder, bidrar til den negative holdningen. Kinas import av raffinert kobber har falt, samtidig som LME-inventarer øker.

Med tanke på den nåværende situasjonen er investorene skeptiske til kobbermarkedet, og det forventes at de vil fortsette å spille på nedgangen inntil det kommer tydelige tegn på bedring.

Powered by Labrador CMS