Intervju med "ikke-legende" i bilbransjen

Publisert

Tid er penger har fått gleden av å stille bil-redaktør Jon Winding-Sørensen mange spørsmål om både nåtiden og fortiden. Han har mer kunnskap om bil enn de fleste på jorda og har klare meninger om veien videre.

Du kan høre intervjuet i sin helhet på Patreon

Jon Winding-Sørensen, som selv har omtalt seg selv som "ikke-legende", forteller om tilstanden i bilindustrien, spesielt med fokus på Norge og Kina. Han belyser i intervjuet hvordan politiske tiltak, uklarheter i regelverket og manglende forståelse har påvirket bransjen.

En av de største spørsmålene i 2023 i bilbransjen, er hva som kommer til å skje i Kina. Jon forteller om Kinas eksplosive vekst i bilproduksjon, noe han tilskriver deres fokus på elektrifisering og sterke subsidier for elbiler. Han forteller også om den fragmenterte bilindustrien i Kina, som har over 70 ulike elbilprodusenter, mange av dem holdes i live av statlige subsidier.

Samtalen avsluttes med en diskusjon rundt Kinas suksess i Europa, moderne bilproduksjon, og hvordan bilens rolle har endret seg fra å være et statussymbol til å fokusere mer på kjøreopplevelsen.

Jon gir uttrykk for at han tror at bildeling og eierskap vil være de neste store trendene i bilindustrien.

Powered by Labrador CMS