Bill Ackmans våte drøm

Publisert

Den kjente short-selgeren Hindenburg Research publiserte i går en svært negativ analyse om Icahn Enterprises. Selskapet bærer navnet til- og er kontrollert av den legendariske investor og "corporate raider", Carl Icahn (87).

Gårsdagens Hindenburg "avsløring" sendte kursen på Icahn Enterprises ned 20%, noe som er det største kursfallet i selskapets historie.

For hovedeier, Carl Icahn, ble situasjonen vesentlig mer dramatisk, ettersom det viser seg at hans aksjepost var kraftig belånt. Det er estimert at verdien av Icahns formue falt med over 40% ($10.4 milliarder) i går som følge av belåningen.

I 2013 kjempet de to fondsgigantene, Bill Ackman og Carl Icahn, en offentlig kamp om selskapet Herbalife. Ackman hadde shortet selskapet og mente de drev et pyramidespill. Kort etter kom Icahn på banen og satte i gang en short squeeze som til slutt skulle koste Ackman over $1 milliard.

Det hører med til historien at en del av Ackmans påstander om Herbalife senere ble bekreftet, uten at myndighetene foretok seg annet enn å utferdige moderate bøter for overtredelsene.

Til tross for offentlig munnhuggeri og milliardtapet, begravet tilsynelatende de to fondskjempene stridsøksene noen år senere.

Det er imidlertid vanskelig å tro at Ackman nå ikke fryder seg over at Icahn utsettes for samme press og tap som han selv ble satt under for 10 år siden.

Powered by Labrador CMS