Sendte nettopp den amerikanske sentralbanken ut det verst tenkelige signalet?

Foto: US Senate

Oppdatering fredag kveld: Dette er nå bekreftet av vår venn som var tidligere stemmende medlem av FOMC at dette er et reelt møte hvor renta vurderes, men ikke et rentemøte.

I går begynte ryktene å svirre, men ingen trodde de kunne være sanne. De hørtes for ekstreme ut til å være det.

Det ble snakket om et nødmøte i den amerikanske sentralbanken, mellom to planlagte møter, for å sette opp renten kanskje så mye som 0,5 prosentpoeng.

I forkant ble dette diskutert blant tradere og stemningen var: dette er det verste mulige signalet en sentralbank kan sende.

Sent på kvelden på USAs østkyst, for syv timer siden, ble denne innkallingen sendt ut:

Dette kom omtrent samtidig med at Goldman Sachs har endret sine renteprognoser for 2022, og at de nå spår 7 rentehopp:

Image

Og dette kommer også dagen etter signaler fra styremedlemmer i FOMC åpnet for mulighet for 0,5 prosentpoeng hopp i mars.

Slike situasjoner, hvor sentralbanker avviker fra planene, er så sjelden som noe kan være. Dette vil skape ekstremt mye frykt, og helgen kommer til å bli veldig lang for veldig mange.

Kan være verdt å se på egen risikoprofil før handelen stanser i dag, for dette gir gufs av Lehman Brothers-helgen.

Del innlegget på:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Tid er penger

Andre innlegg

Inflasjonsbløffen

Jeg husker faktisk første gang jeg hørte ordet inflasjon. Det var i mitt hjem som ungdom, på en tid da Oljefondet var i sin forsiktige

Kongens busslomme

Dette er episode 187 av Tid er penger.  Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/kongens-75226209 Tema: Kaste penger ut av vinduet Markedet

Zombieland

Dette er episode 186 av Tid er penger.  Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/zombieland-74936883 Hør disse også fra Patreon: Tor-Kristian Karlsen

Inflasjon og FTX – begge overrasket

Dette er episode 185 av Tid er penger.  Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/inflasjon-og-ftx-74649147 Foredrag for IG Markets gjort av Peter: