Stoltenberg får tommelen ned fra utlandet

Foto: Arbeiderpartiet / Creative commons

Selv om det høres veldig likt ut, så har politikk og pengepolitikk egentlig veldig lite til felles. Både når det kommer til egenskaper som forventes av de som forvalter den, hvordan ting bedømmes, virkemidler som brukes og hva som er viktig.

En av de tingene som er annerledes, er at meningsmålingene kommer kontinuerlig døgnet rundt, fem dager i uken. Så hva sier utviklingen til den norske kronen etter en time og 47 minutter med ny sentralbanksjef?

Høyere kurs betyr svakere krone. Graf: Infront

En nå tydelig svekkelse, som kan ha en million årsaker, men ettersom dette er et relativt komprimert tidsrom kan vi nok tilegne noe av dette til ny sentralbanksjef. Så første dom: tommelen ned.

Forøvrig en interessant timing at krona gikk fra over 10 kroner nøyaktig samtidig som Stoltenberg ble innsatt.

Hva sier de så i utlandet da?

Norske Robin Wiggelsworth i Financial Times har en liten tirade på sin Twitter-side, som sår tvil om hele avgjørelsen:

Dette er også forfatteren bak boken Trillions, anbefalt av Tid er penger, som regelmessig får stor spalteplass i verdens viktigste finansavis.

Wiggelsworth (tydeligvis oppfyrt av dette) har også publisert to analyser fra SEB og et uavhengig analyseselskap:

Bloomberg på sin side belyser også de negative sidene med ansettelsen:

NATO Secretary General Jens Stoltenberg was named Norway’s next central bank chief, a choice likely to prove controversial given his close ties to the ruling party and political concerns raised over monetary independence. 

The finance ministry picked Stoltenberg over Deputy Governor Ida Wolden Bache, who will lead the central bank until the new chief takes over. The government decision means it passed on the chance to appoint a female central bank chief for the first time. 

The selection also shrugs off calls by the opposition and the ally of the minority cabinet of Prime Minister Jonas Gahr Store to ditch the candidacy of the 62-year-old, who is a close friend and former political mentor of the millionaire Labor leader. 

Dette er en foreløpig samling av data og informasjon, som kan virket som cherry picking for å fronte eget synspunkt, men det er bokstavlig talt ikke en eneste positiv reaksjon å finne. I kommentarfelt blir valget slaktet i mye hardere ordlag, men det gjengis ikke her.

Del innlegget på:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Tid er penger

Andre innlegg

Trump har 81 liv

Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/ned-trollstigen-70194981 Hør disse også: Lenke til intervju med Thomas Hoenig, tidligere FOMC-medlem: https://www.patreon.com/posts/bare-pa-patreon-69708591 Lenke til intervju med han

Ned Trollstigen med løst forhjul

Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/ned-trollstigen-70194981 Hør disse også: Lenke til intervju med Thomas Hoenig, tidligere FOMC-medlem: https://www.patreon.com/posts/bare-pa-patreon-69708591 Lenke til intervju med

Til helvete på første klasse

Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/til-helvete-pa-69893104 Hør disse også: Lenke til intervju med Thomas Hoenig, tidligere FOMC-medlem: https://www.patreon.com/posts/bare-pa-patreon-69708591 Lenke til intervju

Choose your own adventure

Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/choose-your-own-69564058 Hør disse også: Lenke til intervju med han som står for halve det norske kryptovolumet,