Litt perspektiv etter en brutal dag i markedet

Bloggen "Sad guys on trading floors" har fått mye materiale i dag skulle jeg tro. Faksimile: https://sadguysontradingfloors.tumblr.com/

En kan lure på om markedsaktører ikke leser avisen, for det mest forhåndsannonserte noensinne i finans, at den amerikanske sentralbankens snart avslutter pengetrykking etter å ha kjørt på nonstop i 13 år, førte likevel onsdag til sjokk og vantro blant de som eier finansielle eiendeler med tvilsom verdtsettelse (aka all teknologi og krypto).

Her er noen observasjoner med litt perspektiv, illustrert av grafer hentet fra Infronts terminal (som også sponser podcasten).

Mer enn halve oppturen til det genierklærte teknologifondet ARK fra oppstart er gitt tilbake siden toppen i 2021:

Tesla er fortsatt verdsatt som om deres neste produkt er Guds sønn, men omtrent hele oppturen Tesla hadde etter salgstallene (positive nyheter er som kjent aldri priset inn i Tesla), er nå gitt tilbake:

Hele den siste solide oppturen til Bitcoin er nå gitt tilbake:

Når du hører om et teknologifall på børs, så tenker du kanskje at Nasdaq må ha kollapset. Not so. QQQ, det populære børsnoterte fondet som tracker Nasdaq, er like under sin høyeste notering noensinne:

Investorlegenden Warren Buffett er kjent for å aldri investere i teknologi. Han gjorde et solid unntak da han plutselig investerte halvparten av midlene til Berkshire Hathaway i Apple, og det selskapet (ikke avhengig av pengetrykking og uendelig likviditet) er like under sin topp noensinne:

Exxon har greid seg utrolig bra etter stupdykket i 2020, og har hentet inn omtrent alt nå:

Del innlegget på:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Tid er penger

Andre innlegg

Inflasjonsbløffen

Jeg husker faktisk første gang jeg hørte ordet inflasjon. Det var i mitt hjem som ungdom, på en tid da Oljefondet var i sin forsiktige

Kongens busslomme

Dette er episode 187 av Tid er penger.  Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/kongens-75226209 Tema: Kaste penger ut av vinduet Markedet

Zombieland

Dette er episode 186 av Tid er penger.  Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/zombieland-74936883 Hør disse også fra Patreon: Tor-Kristian Karlsen

Inflasjon og FTX – begge overrasket

Dette er episode 185 av Tid er penger.  Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/inflasjon-og-ftx-74649147 Foredrag for IG Markets gjort av Peter: