Kryptorisiko fra et clearinghus’ perspektiv

I økende grad leser vi at internasjonale forvaltere, både private og banker, anbefale kundene sine å ha ulike kryptovalutaer i sine porteføljer.

Volatiliteten i disse er høy og relativt små investeringer kan av den grunn gi et meningsfylt bidrag til avkastningen av en portefølje som ellers består av tradisjonelle aksjer og obligasjoner.

Ved inngangen til dette året hadde eksempelvis Bitcoin gitt en annualisert avkastning på 891%, målt over de siste 10 årene.

Med slik vekst vil selv en liten investering gi et betydningsfullt bidrag på bunnlinjen, mens selv en dramatisk nedgang knapt vil merkes.

Terminkontrakter (futures) av Bitcoin og Ether handler idag på verdens største terminbørs, Chicago Mercantile Exchange (CME). CME er regulert av amerikanske myndigheter.

Det samme er CME Clearinghouse, som beregner sikkerheter og garanterer for oppgjør av samtlige handler. Størrelsen på sikkerhetskrav er individuelle i forhold til risikoen som clearinghuset har beregnet seg frem til for hvert finansielt instrument de garanterer for.

Dette er statistiske beregninger som tar for seg volatilitet, sannsynligheten for plutselige store bevegelser, samt om det er mest sannsynlig at slike skjer til oppsiden eller nedsiden.

Måler vi dette for aksjemarkedet, mener både CME og markedet (gjennom opsjonsprisingen) at den største faren for store bevegelser er til nedsiden.

Ser vi derimot på kryptovalutaen Ether er det helt tydelig at clearinghuset mener motsatt. Sikkerhetskravet for å ta en short-posisjon ($332.039,06) er temmelig nøyaktig tre ganger så stor som den man må innbetale for å gå long ($110.679,69).

Klar tale fra et clearinghus og nettopp hva en rekke forvaltere og banker endelig har fått med seg.

Del innlegget på:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Tid er penger

Andre innlegg

C-130

Hvis du vil høre denne og andre episoder av Tid er penger uten promotering, kan du støtte oss på Patreon. I tillegg får du tilgang

Saba Capital SPAC Opportunities

Saba’s SPAC strategy invests in SPAC securities issued at IPO and the secondary market when trading below or near trust value ($10). Saba’s strategy focuses

4.8 x pengene dine

I midten av mars la vi ut en blogg om hvordan man best (risiko i forhold til fortjeneste) kunne utnytte oljepris-spådommene til investeringsbankene Goldman Sachs,

Nok et krakk den 19. oktober

Den 19. oktober 1987 falt børskursene på Wall Street med over 20%. Et nytt krakk i aksjemarkedet var et faktum. På samme dag, 34 år