DN og relativitetsteorien

Fysikken har lært oss at tiden beveger seg raskere jo høyere over havet vi befinner oss. Denne oppdagelsen kan vi takke Albert Einstein for.

Et nytt fysisk fenomen kan vi imidlertid takke Dagens Næringsliv for. DN har nemlig funnet ut at nedganger i aksjekurser tolkes totalt forskjellig jo lenger vest man kommer.

Idag meldte DN at Nikkei indeksen i Tokyo nå hadde falt 10% og betegnet dette som en “korreksjon“. Mens kort tid- og 129 lengdegrader lenger vest siden, betegnet avisen et 2% fall på Oslo Børs som et “krakk”.

Det er selvsagt en viss mulighet for at DN ikke har utvidet relativitetsteorien, men i stedet hevder at asiater er mer emosjonelt robuste enn vi som bor lenger vest. En tredje mulighet er at belåningen av aksjer her til lands er så stor at selv små bevegelser til nedsiden oppleves som svært dramatiske.

Nyttig informasjon uansett.

Del innlegget på:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Tid er penger

Andre innlegg

Fienden er oss

Hvis du vil høre denne og andre episoder av Tid er penger uten promotering, kan du støtte oss på Patreon. I tillegg får du tilgang

Stock – option substitution

Dette er en strategi som benyttes for å endre risikoprofil på en aksjeportefølje. Sistnevnte selges og erstattes samtidig med en opsjonskombinasjon som kalles risk-reversal eller