Av og til er du så smart at du er dum

Paramount Pictures

I dag hadde jeg en lengre samtale med min niese som studerer på NTNU. Hun fortalte at det snart er Uka der, som innebærer masse begivenheter som krever billett.

Hun sa at med unntak av TIX-show, så var alt utsolgt det sekundet billettene ble lagt ut for salg. Hun hadde sittet klar på slaget da de ble lagt ut, og før hun rakk å oppdatere siden, var alt utsolgt. Ryktene på NTNU sier det er IT-gutta som har kjøpt alle billettene.

Hvis du er nerd, som undertegnede, vet du nøyaktig hva som har skjedd. Noen tror de er smarte og lager et skript som hamrer siden hele tiden og kjøper alt av billetter det sekundet det legges ut. Trolig en som studerer informatikk eller noe tilsvarende. Dette er nesten identisk med det som skjer i finansmarkedene med high frequency trading hvor hastigheten er så stor at før du rekker å se det på skjermen, har det skjedd.

Men fra en som har studert informatikk i noen måneder (og så forlot før jeg måtte programmere et helt sjakkspill i java), så kan jeg si at disse informatikk-karene trolig bare har lurt seg selv. For med å cornere markedet for fest-billetter, så er disse begivenhetene fyllt opp med masse karer som studerer informatikk, mens jentene i andre fag er holdt ute. Det er ikke slemt å si det og noen stereotyper stemmer; informatikk-fester er ikke helt på topp (erfart) og faget består nesten alltid av 90+% gutter.

Så mitt forslag til min niese var å lage en alternativ Uka, der man benytter seg av alle de som ikke har fått billetter og lager ordentlige bygdefester à la tredje klasse på Titantic. Mange låver rundt Trondheim. Og Borten Moe kan vel skrive under på at bygdefester er de beste festene.

Så kan nerdene feste alene med billettene sine og så møtes alle jo uansett på TIX-konserten, for den er enda ikke utsolgt.

Del innlegget på:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Tid er penger

Andre innlegg

Startskuddet

Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/startskuddet-72502962 Hør disse også fra Patreon: Andreas Steno Larsen Robin Wiggelsworth (FT) Thomas Hoenig (ex-Fed) Knut

Elektriske potevarmere til Holmenkoll-hamsteren

Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/elektriske-til-72196995 Hør disse også fra Patreon: Andreas Steno Larsen Robin Wiggelsworth (FT) Thomas Hoenig (ex-Fed) Knut

I dag lukkes velstandsgapet i Norge

Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/bare-pa-patreon-71704322 Hør disse også: Lenke til intervju med Robin Wiggelsworth: https://www.patreon.com/posts/bare-pa-patreon-71704322 Lenke til intervju med Thomas

Fight, flight or freeze

I enkelte yrker og sportsgrener kan stressfaktoren være så høy at utøver kan komme på grensen av panikk. Heldigvis har evolusjonen sørget for at et

Bullish på mennesker

Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/bullish-pa-71566368 Hør disse også: Lenke til intervju med Thomas Hoenig, tidligere FOMC-medlem: https://www.patreon.com/posts/bare-pa-patreon-69708591 Lenke til intervju med