Dokumentaren som det tok 30 år å lage, viser hvorfor alt gikk så galt i USA

The Simpsons. Hadde det blitt laget for første gang i dag, hadde serien nok sett ganske annerledes ut.

Homer ville ikke hatt en jobb med høy nok lønn til å kjøpe eget hus og ha hjemmeværende kone. I tegnefilm-serien skader Homer seg regelmessig og havner på sykehuset, uten at noen nevner at han eller bedriften han jobber i går konkurs pga det. Å ha nok penger til å sende barn på universitet virker aldri å være et tema. Livet er relativt lett for Homer og hans familie. Noen vil kanskje kalle deres tilværelse The American Dream.

Men slik er det ikke i 2021. Hvorfor er det egentlig slik?

En dokumentar det tok omtrent 30 år går langt i å forklare dette. The Death of The American Middle Class er kanskje den beste og viktigste dokumentaren noensinne laget. Den følger noen få personer og deres familier fra 80-tallet til nå. Det startet med fagforeningsjobber med høye lønninger og en tilværelse som kan minne mye om The Simpsons. Men i motsetning til den gule tegneserie-familien, så er dette den virkelige verden og ting blir fort veldig mye vanskeligere.

Men jeg skal ikke skrive mer om den. Bare se den:

Del innlegget på:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Tid er penger

Andre innlegg

Kongens busslomme

Dette er episode 187 av Tid er penger.  Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/kongens-75226209 Tema: Kaste penger ut av vinduet Markedet

Zombieland

Dette er episode 186 av Tid er penger.  Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/zombieland-74936883 Hør disse også fra Patreon: Tor-Kristian Karlsen

Inflasjon og FTX – begge overrasket

Dette er episode 185 av Tid er penger.  Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/inflasjon-og-ftx-74649147 Foredrag for IG Markets gjort av Peter:

Skru ned termostaten til 12 grader på Stortinget

Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/skru-ned-til-12-74030180 Hør disse også fra Patreon: Arcanes Vetle Lunde Andreas Steno Larsen Robin Wiggelsworth (FT) Thomas Hoenig