#Coronaviruset er over

Bildet er tatt av Engin Akyurt fra Pixabay

En av de første dagene etter nyttår 2020, kom den første lynmeldingen fra Bloomberg om mystiske syke i Kina. Det ble ikke diskutert i podcasten eller på chatten. Ingen skjønte hva dette var. Men det ville vi snart.

26. januar 2020 ble de fleste mer obs på problemet og kanalen #coronaviruset ble laget på Tid er pengers live-chat.

I starten var dette en fantastisk kilde til informasjon, og medlemmer som brukte dette stedet for å dele meldinger og informasjon, var av usedvanlig høy kvalitet. En håndfull leger kunne verifisere og gi nyanser rundt nyheter og saker og masse interessante aspekter kom frem der.

Men så endret det seg. Sakte men sikkert. Og det var vel ikke før etter sommeren at jeg som admin fikk nok. En veldig liten gruppe deltakere insisterte på å pushe sin egen agenda og tvilsomme teorier. Dette tok etterhvert overhånd, men for en ukes tid siden mistet også disse litt piffen. Og ingen skrev noe nytt på nesten en uke.

Så slo det meg. Ingen kommer noensinne til å stå opp og erklære at Coronaviruset som fenomen er over. Det kommer bare ikke til å skje. Men fra ståsted til en podcast-produsent og en admin er dette over. Iallefall #coronaviruset.

Valg eller ei, så har en konservativ håndtering av covid-19 vært vellykket. Foto: Statsministerens kontor

Norge er omtrent komplett vaksinert, Norge er trolig det landet på jorda som har håndtert Covid-19 best og vi har enda under 1000 dødsfall i landet. Selv om dette viruset vil henge med oss rundt reiser og sånn de neste årene, så virker det å være stort sett ferdig. Skulle worst case scenario slå til, en mutasjon som er mye mer dødlig, så virker det som at boostere kan produseres og distribueres relativt raskt og likevel virker det som at det skal litt til for å presse bort Delta.

Så alt i alt. Det er over. Eller i alle fall for en finansorientert podcast, så er ikke dette lenger et tema.

Det hadde vært verdt en stor applaus for alle som har stått på. Sykepleiere, lærere, foreldre, de eldre, leger, regjeringen, FHI, forskere, legemiddelselskaper og alle de som er glemt.

Tragisk nok har 4,6 millioner dødd, 224 millioner har blitt smittet, mens 200 millioner har hatt Covid-19 og er erklært friske. Men mange av dem med langsiktige og forferdelig skader.

For finans har det vært utrolige 18-19 måneder. Tidenes pengetrykking og subsidieordninger hvor enkelte profilert aktører fikk flere hundre millioner kroner. Samtidig er markedene på rekordhøye nivåer. Likevel har næringslivet generelt fått en skikkelig breiside, hvor mange nok ikke har søkt støtte og vil nok lide med ettervirkninger i flere år.

Men nå er det over. I alle fall for #coronaviruset.

Kanalen ble i dag arkivert og flyttet til et område for arkiverte kanaler. Men den er et interessant forskningsobjekt for hvordan ting utviklet seg fra januar 2020 til i dag.

Her er de første av totalt 16697 innlegg:

Første melding ville admin nok ikke skrevet i dag…

Del innlegget på:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Tid er penger

Andre innlegg

Snarvei til komfort

Dette er episode 195 av Tid er penger.  Denne episoden handler om de store bildene i finans akkurat nå, og hvordan vi kan forstå det

Forsikrer trehjulsykler og marsvin

Dette er episode 194 av Tid er penger.  Denne episoden handler om markedet hittil i år og den sterke starten på året, skagenkonferansen som snakket

Tre lag ull

Dette er episode 193 av Tid er penger.  Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/tre-lag-ull-77013857 Hør disse også fra Patreon: Ole Hansen

2022

Dette er episode 192 av Tid er penger.  Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/2022-76701083 Hør disse også fra Patreon: Ole Hansen