Robinhood går på børs

Foto av Andrew Neel fra Pexels

Robinhood har sendt inn dokumentasjon for å børsnotere seg, viser en rapport sendt inn til Finanstilsynet i USA. Dette i form av en rapport kalt S-1. Les hele her

Robinhood vil noteres under tickeren “HOOD” og handles på markedsplassen Nasdaq.

I dokumentasjonen kommer det frem en rekke interessante detaljer:

  • Det infamøse meglerhuset hevder selv at annenhver ny “retail”-kunde i USA, blir kunde av Robinhood
  • Meglerhuset sitter på krypto verdt 11,6 milliarder dollar (ettersom de lar kunder handle krypto)
  • Den mye omtalte avtalen mellom Robinhood og såkalte “High Frequency market makere”, HFT, innebærer at Robinhood selger handelsinformasjon til disse. Største kjøpere av handelsinformasjon fra Robinhod er; Citadel (27%), Susquehanna (12%), Tai Mo Shan ltd (11%), Wolverine (9%). Totalt utgjør dette 81% av alle inntekter til Robinhood
  • Antall kunder: 18 millioner. Aktive brukere 17,7 millioner. Eiendeler under oppsyn 81 milliarder dollar

Ikke siden Facebook hadde sin trøblete børsnotering i 2012, har det vært mer forventninger til en børsnotering.

Robinhood har vært gjennom et ekstremt turbulent år, da de såkalte “meme-stocks” og alt dramaet rundt dem tidligere i år, stort sett skjedde på deres plattform.

Robinhood har satt av ca hver tredje aksje til små investorer, i henhold til Wall Street Journal. Dette er ikke så ulik strategien til selskaper med kult-status. Mange mener at en av hemmelighetene bak alle krumspringene til Tesla de siste årene, er nettopp sammensetningen av private, små aksjonærer.

Dette er noen av investorene som investerte tidlig i Robinhood: “Aaron Levie, Rothenberg Ventures, Tim Draper, Howard Lindzon, Jared Leto, Slow Ventures, Snoop Dogg, Vaizra Investments, Social Leverage, Greenoaks Capital Partners, GV, Susa Ventures, Queensbridge Venture Partners, I T Ventures, IT Ventures, LocalGlobe, Michael Liou, Elefund, Dr. E. Bora Uygun, Jordan Mendell, Lee Linden, Dave Morin, Nasir Nas Jones, Nurzhas Makishev, Machine Shop Ventures, Saul Klein, PV Seed Fund LP, Schindler, AM Ventures, Kortschak Investments, Pegasus Tech Ventures, Friendly Hill Capital

Del innlegget på:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Tid er penger

Andre innlegg

Startskuddet

Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/startskuddet-72502962 Hør disse også fra Patreon: Andreas Steno Larsen Robin Wiggelsworth (FT) Thomas Hoenig (ex-Fed) Knut

Elektriske potevarmere til Holmenkoll-hamsteren

Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/elektriske-til-72196995 Hør disse også fra Patreon: Andreas Steno Larsen Robin Wiggelsworth (FT) Thomas Hoenig (ex-Fed) Knut

I dag lukkes velstandsgapet i Norge

Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/bare-pa-patreon-71704322 Hør disse også: Lenke til intervju med Robin Wiggelsworth: https://www.patreon.com/posts/bare-pa-patreon-71704322 Lenke til intervju med Thomas

Fight, flight or freeze

I enkelte yrker og sportsgrener kan stressfaktoren være så høy at utøver kan komme på grensen av panikk. Heldigvis har evolusjonen sørget for at et

Bullish på mennesker

Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/bullish-pa-71566368 Hør disse også: Lenke til intervju med Thomas Hoenig, tidligere FOMC-medlem: https://www.patreon.com/posts/bare-pa-patreon-69708591 Lenke til intervju med