Kjendis-krypto falt 99,9999999% på én dag – 500 milliarder forduftet

Hvis du var tidlig ute med å vise interesse for de meste kjente kryptovalutaene Bitcoin og Ethereum, er du trolig i dag blitt milliardær. Motivert av ønsket om å være tidlig ute, skapes det daglig mange nye kryptovalutaer og såkalte tokens. De fleste av disse forblir ukjente og relativt verdiløse, men utrolig nok skapes det milliardformuer nesten daglig, ut av helt nye krypto-produkter.

En av disse heter Iron Titanium og på kort tid steg den totale verdien av alle tokens til rundt 400 milliarder kroner. Så kollapset den nesten uten forvarsel og på litt over en dag var verdien redusert med 99,9999999 prosent.

I den siste episoden av Tid er penger – en podcast med Peter Warren, kommenterer Peter denne totale kollapsen:

Det er lettere ironisk at det var nettopp denne som var den første store kollapsen i krypto-markedet, ettersom Iron Titanium var konstruert til å være forutsigbar og stabil. Men en teknisk svakhet i denne førte til lokal hyperinflasjon, som sendte prisen fra 64 dollar til 0,01% av en penny. På en dag.

“Dette var en virvelvind av kryptopenger”, sa Fred Schebesta, en av investorene som tapte stort, etter at nedturen var et faktum.

Dot.com-milliardær og basketlag-eier Mark Cuban, hadde kort tid før kollapsen annonsert at han eide en betydelig mengde av denne formen for internett-penger. Om han tapte penger eller ei er usikkert, men han hevder selv at han kom seg ut av dette relativt uskadd, selv om dette er umulig å verifisere.

“Jeg ble rammet av dette som alle andre. Men det sinnsyke i dette, er at jeg kom meg ut”, sa Cuban på Twitter i etterkant.

Cuban er i dag best kjent som eier av basketlaget Dallas Mavericks og som deltager i TV-programmet Shark Tank, men det var på slutten av 1990-tallet at han for alvor slo seg opp, da han solgte selskapet Broadcast.com til Yahoo, og tok steget inn i milliardærklubben.

Ønsker du å vite mer detaljer om hvorfor nettopp denne kryptoen kollapset så mye, kan du se en veldig detaljert beskrivelse i videoen under:

Foto: Bildet øverst i saken av Krystel Ariel, Mark Cuban og Brian Solis er et Creative Commons-foto av Brian Solis, www.briansolis.com and bub.blicio.us.

Del innlegget på:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Tid er penger

Andre innlegg

Å tenke det utenkelige

Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/tenke-det-68324349 Hør disse også: Lenke til fredagens intervju med han som står for halve det norske

Bottoms up crushed by top down

Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/bottoms-up-by-68017686 Intervju med Mark Dow: https://www.patreon.com/posts/bare-pa-patreon-67935785 Intervju med Putins tidligere taleskriver: https://www.patreon.com/posts/intervju-med-66979715 Produkter Tid er penger anbefaler: Informasjonsterminal:

Skille klinten fra hveten

Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/skille-klinten-67718505 Produkter Tid er penger anbefaler: Informasjonsterminal: Infront Professional Terminal – Gratis test Alle bøkene Tid er penger anbefaler

Return to mean

Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/short-term-gain-67082366 Produkter Tid er penger anbefaler: Informasjonsterminal: Infront Professional Terminal – Gratis test Alle bøkene Tid er penger anbefaler finner

Short term gain, long term pain

Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/short-term-gain-67082366 Produkter Tid er penger anbefaler: Informasjonsterminal: Infront Professional Terminal – Gratis test Alle bøkene Tid er penger anbefaler