Transitory or not transitory, that is the question

Med Covid for det meste under kontroll, er inflasjon blitt det store temaet for markedsaktører. Med den universielle oppfatningen om at skattebetalernes midler vil begrense muligheten for store tap, er det ikke nedsiden som opptar de fleste. Tvert ligger fokus kun på hva som kan gi maksimal oppside.

Fortsetter inflasjonen oppover ønsker man å kunne være best mulig posisjonert for dette, mens er den “transitory” (forbigående) vil andre strategier kunne gi bedre avkastning.

Meningene er delte blant investorene – og det samme er markedene. Mens aksjemarkedet ser rekordhøy tegning til fond som inneholder selskaper som vil få økt inntjeningen ved stigende inflasjon, har rentemarkedet motsatt utvikling.

Kreative investorer har dermed fått tre måter de kan utnytte dette:

-Et rentemarked hvor inflasjonsforventningen har falt og dermed vil være et attraktivt alternativ for de som har motsatt oppfatning.

-En ETF stappet med selskaper som er priset for en inflasjonsøkning, vil på samme måte være attraktivt å gå short (gjennom aksjer eller opsjoner) for de som måtte mene at inflasjonen vil være forbigående.

-En long/short trade bestående av en long posisjon i rentemarkedet mot en short posisjon i nevnte ETF. En slik posisjon vil tjene penger på at disse to aktivaklassene igjen kommer til enighet og konvergerer.

Uavhengig av markedssyn finnes det som regel muligheter for de som er kreative i finans.

Del innlegget på:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Tid er penger

Andre innlegg

Verden har blitt et farligere sted

Hvis du vil høre hele episoden uten promoteringer og reklame, kan du få tilgang til episoder uten det via Patreon: https://www.tiderpenger.no/patreon/ Vanlig episode: Temaene i

Voleon

Voleon Group er en hedgefondforvalter som sitter i Berkley, California. Initiativtakerne har sterk kvantitativ bakgrunn og tidligere forvaltererfaring fra hedgefondet Marshall Wace. Voleon benytter ML

Godt første halvår

Dette er den 114. episoden av Tid er penger – en podcast med Peter Warren. Temaene som diskuteres i episode 114: Første halvår – høye

Robinhood går på børs

Robinhood har sendt inn dokumentasjon for å børsnotere seg, viser en rapport sendt inn til Finanstilsynet i USA. Dette i form av en rapport kalt