Transitory or not transitory, that is the question

Med Covid for det meste under kontroll, er inflasjon blitt det store temaet for markedsaktører. Med den universielle oppfatningen om at skattebetalernes midler vil begrense muligheten for store tap, er det ikke nedsiden som opptar de fleste. Tvert ligger fokus kun på hva som kan gi maksimal oppside.

Fortsetter inflasjonen oppover ønsker man å kunne være best mulig posisjonert for dette, mens er den “transitory” (forbigående) vil andre strategier kunne gi bedre avkastning.

Meningene er delte blant investorene – og det samme er markedene. Mens aksjemarkedet ser rekordhøy tegning til fond som inneholder selskaper som vil få økt inntjeningen ved stigende inflasjon, har rentemarkedet motsatt utvikling.

Kreative investorer har dermed fått tre måter de kan utnytte dette:

-Et rentemarked hvor inflasjonsforventningen har falt og dermed vil være et attraktivt alternativ for de som har motsatt oppfatning.

-En ETF stappet med selskaper som er priset for en inflasjonsøkning, vil på samme måte være attraktivt å gå short (gjennom aksjer eller opsjoner) for de som måtte mene at inflasjonen vil være forbigående.

-En long/short trade bestående av en long posisjon i rentemarkedet mot en short posisjon i nevnte ETF. En slik posisjon vil tjene penger på at disse to aktivaklassene igjen kommer til enighet og konvergerer.

Uavhengig av markedssyn finnes det som regel muligheter for de som er kreative i finans.

Del innlegget på:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Tid er penger

Andre innlegg

Fienden er oss

Hvis du vil høre denne og andre episoder av Tid er penger uten promotering, kan du støtte oss på Patreon. I tillegg får du tilgang

Stock – option substitution

Dette er en strategi som benyttes for å endre risikoprofil på en aksjeportefølje. Sistnevnte selges og erstattes samtidig med en opsjonskombinasjon som kalles risk-reversal eller