Gåten Elon Musk

Er det bare meg, eller begynner andre også å stille spørsmål når det gjelder Musk sin troverdighet?

Mannen hylles som et teknologisk og forretningsmessig geni (til tross for at virksomheten hans ikke har tjent penger på driften siden oppstart). 

Han løy om at Saudi Arabias oljefond ville by $420 per aksje for Tesla. 

Musks mest kjente TV-opptredener er doprøyking med Joe Rogan og Saturday Night Live. I sistnevnte ødela han verdier for over $30 milliarder av sine disiplers penger ved å si at kryptovalutaen han i sosiale medier hadde pumpet opp verdiene på (Dogecoin), var en svindel. 

Han kjøper Bitcoin og sørger for å fortelle verden om dette. Verdien stiger som følge av at hans disipler og andre kaster seg på toget. 

Deretter fjerner han tvil om Bitcoins evne som betalingsmiddel ved å annonsere at Tesla vil godta Bitcoin som betaling for sine biler.  

Noen uker senere har han imidlertid kommet på at Bitcoin bruker strøm og derfor ikke lenger skal kunne anvendes som betalingsmiddel for bilene han produserer med strøm og som bruker strøm som drivkraft. 

Hvis Musk virkelig er et geni, så må vi i hvert fall kunne enes om at noe mangler når det gjelder kritisk tenking i realtid, omtanke for sine disipler og impulskontroll?

Del innlegget på:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Tid er penger

Andre innlegg

Verden har blitt et farligere sted

Hvis du vil høre hele episoden uten promoteringer og reklame, kan du få tilgang til episoder uten det via Patreon: https://www.tiderpenger.no/patreon/ Vanlig episode: Temaene i

Voleon

Voleon Group er en hedgefondforvalter som sitter i Berkley, California. Initiativtakerne har sterk kvantitativ bakgrunn og tidligere forvaltererfaring fra hedgefondet Marshall Wace. Voleon benytter ML

Godt første halvår

Dette er den 114. episoden av Tid er penger – en podcast med Peter Warren. Temaene som diskuteres i episode 114: Første halvår – høye

Robinhood går på børs

Robinhood har sendt inn dokumentasjon for å børsnotere seg, viser en rapport sendt inn til Finanstilsynet i USA. Dette i form av en rapport kalt