Gåten Elon Musk

Er det bare meg, eller begynner andre også å stille spørsmål når det gjelder Musk sin troverdighet?

Mannen hylles som et teknologisk og forretningsmessig geni (til tross for at virksomheten hans ikke har tjent penger på driften siden oppstart). 

Han løy om at Saudi Arabias oljefond ville by $420 per aksje for Tesla. 

Musks mest kjente TV-opptredener er doprøyking med Joe Rogan og Saturday Night Live. I sistnevnte ødela han verdier for over $30 milliarder av sine disiplers penger ved å si at kryptovalutaen han i sosiale medier hadde pumpet opp verdiene på (Dogecoin), var en svindel. 

Han kjøper Bitcoin og sørger for å fortelle verden om dette. Verdien stiger som følge av at hans disipler og andre kaster seg på toget. 

Deretter fjerner han tvil om Bitcoins evne som betalingsmiddel ved å annonsere at Tesla vil godta Bitcoin som betaling for sine biler.  

Noen uker senere har han imidlertid kommet på at Bitcoin bruker strøm og derfor ikke lenger skal kunne anvendes som betalingsmiddel for bilene han produserer med strøm og som bruker strøm som drivkraft. 

Hvis Musk virkelig er et geni, så må vi i hvert fall kunne enes om at noe mangler når det gjelder kritisk tenking i realtid, omtanke for sine disipler og impulskontroll?

Del innlegget på:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Tid er penger

Andre innlegg

Meme-stocks og Goldman

Episoden har nå blitt en slags tradisjon, som følger opp Peters besøk hos Goldman Sachs etter deres Roma-konferanse. I år var det naturligvis over internett,

Eff you money

I den seneste episoden av Tid er penger er det følgende temaer: Dette snakker investeringsbankene med kundene om Arbeidsmarkedstall skapte bølger Den mest utskjelte sektoren

Investorene er blitt smartere

Podcasten Tid er penger har i en periode vært opptatt av at High Frequency Tradere (HFT) klarer å analysere børsenes ordrebøker og gjøre at større

Fra Oljefondet til Charter-Svein

Hør episoden her: I episoden er det følgende temaer: Oljefondet er 25 år Geopolitisk risiko Intelligent Trading Game over for QE? Meme-stocks er tilbake Mye