Den mest idiotiske tingen du kan spekulere i – som bare stiger og stiger og stiger i verdi

Det har vært rally i en lang rekke verdipapirer de siste årene, og prisene har blitt skyhøye. Dette blir diskutert mye, men det finnes et segment som har blitt mer eller mindre ignorert av media.

Mummikopper.

Jeg ble gjort oppmerksom på dette markedet av min søster, da hun hadde lagt ut diverse smått og stort for salg på finn.no for ca 5 år siden, og dette inkluderte Mummikopper. Hun ble rask kontaktet av en mann som sendte henne en pdf-oversikt over de “riktige” prisene på koppene, 5-10 ganger over det hun hadde lagt de ut for, og ledet henne til andre likesinnede.

Dette var en av de flere som ba henne om å endre prisen på det hun solgte.

Dette skjedde for rundt 5 år siden, men markedet er tilsynelatende i full sving fortsatt, med vesentlig høyere priser. Akkurat nå ligger det nesten 900 annonser på Finn.no for “mummikopp”, hvor en grønn kopp fra “første serien” ligger ute til slag for 15000 kroner. En ny, grønn kopp med et Mummitroll på koster litt over 200 kroner på Kitchn.

I en verden der alt tenkelig og utenkelig verdiløs tull blir verdt masse penger, hvorfor ikke også det mest idiotiske? Hvorfor ikke Mummikopper?

Dette er et utdrag fra “prislisten” som ble generert i 2016. Merk at en grønn kopp som nå er priset til 15.000 kroner på finn, her er priset til 4000 kroner. Fin avkastning i et rigget marked. Høres litt kjent ut det der…

Og disse annonsene er tydeligvis veldig populære, som indikerer at mange er aktive i dette markedet. På Finn.no får man nå anbefalt annonser basert på popularitet, ikke lenger basert på din søkehistorie. Dette betyr en lett blanding av traktorer, fancy biler, lettkledte damer som selger klær og samlinger av Mummikopper.

En samling Mummikopper til salgs er altså en av de mest populære annonsene på hele Finn nå. Selv om selger ikke nevner noe som pris på koppene.

Det er uten tvil stor interesse for Mummikopper på Facebook.

Så hva er disse koppene “verdt”? I henhold til “samler” Espen Lonkemoen Framås kan en kopp selges for inntil 100.000 kroner. Et slikt beløp er nesten garantert ikke sant, basert på min erfaring med prisfiksing i Mummikopp-markedet (se SMS over), men artikler som denne driver nesten garantert opp interessen for spekulasjon. I Mummikopper.

Mummikopper er virkelig den perfekte idiotiske eiendelen til idiotiske priser. Nesten like idiotisk som prisingene i de profesjonelle verdipapirmarkedene.

Foto øverst i saken: Privat

Del innlegget på:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Tid er penger

Andre innlegg

Kongens busslomme

Dette er episode 187 av Tid er penger.  Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/kongens-75226209 Tema: Kaste penger ut av vinduet Markedet

Zombieland

Dette er episode 186 av Tid er penger.  Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/zombieland-74936883 Hør disse også fra Patreon: Tor-Kristian Karlsen

Inflasjon og FTX – begge overrasket

Dette er episode 185 av Tid er penger.  Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/inflasjon-og-ftx-74649147 Foredrag for IG Markets gjort av Peter:

Skru ned termostaten til 12 grader på Stortinget

Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/skru-ned-til-12-74030180 Hør disse også fra Patreon: Arcanes Vetle Lunde Andreas Steno Larsen Robin Wiggelsworth (FT) Thomas Hoenig