Forsiktig med hvem man “disser”..

Foto: Pexels

Da Warren Buffets mangeårige partner, Charlie Munger (97), advarte de unge og uerfarne Wall Street Bets (WSB)/Reddit-følgerne at de ville komme til å tape penger i GameStop, fikk han til svar: “Hold kjeft bestefar”.

Det var tydelig at de nyankomne til aksjemarkedet mente at de stod for noe nytt og at dette var noe som de med lang erfaring ikke hadde evne til å forstå.

Bill Gross (76), som i sin tid forvaltet verdens største fond målt etter forvaltningskapital, var tydeligvis enig med Munger. Gross valgte imidlertid å uttrykke sin mening gjennom å gå short GameStop fremfor å forsøke å advare denne “nye vinen” av investorer.

Det skal her påpekes at Gross, etter eget sigende, først fikk markedet i “trynet”, ettersom GameStop doblet seg fra der han shortet.

Faktisk hadde han et midlertidig urealisert tap som beløp seg til like mye som gevinsten han til slutt realiserte på short-salget, nemlig $10 millioner.

Bill Gross gir seg imidlertid ikke med det. Nå hevder han at han har utstedt kjøpsopsjoner med innløsingskurser på $200 og $300 på aksjen.

Gross er på ingen måte ukjent med å utstede opsjoner. Da han var forvalter i PIMCO og kjent som “The Bond King”, var han den største utstederen av opsjoner på amerikanske statsobligasjoner.

Markedet hadde den gangen stor respekt for Gross’ og PIMCO sin markedsmakt, noe som gjorde at selv bankene opptrådte forsiktig når de visste at Gross var på den andre siden av en handel.

WSB/Reddit-folkene har imidlertid trolig ikke den samme respekten for Gross, om de overhode har hørt om ham.

Gross skal således være forsiktig med å erte denne gjengen med at han har “tatt” $10 millioner fra dem og ikke minst samtidig fortelle dem om hvilke opsjoner han nå er short.

Det sitter et nemlig et hedgefond på 535 Madison Avenue i New York og angrer bitterlig på at de gjennom å gå short GameStop viftet en rød klut foran WSB/Reddit-følgerne og tapte 53% av kapitalen sin på dette.

Del innlegget på:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Tid er penger

Andre innlegg

Inflasjonsbløffen

Jeg husker faktisk første gang jeg hørte ordet inflasjon. Det var i mitt hjem som ungdom, på en tid da Oljefondet var i sin forsiktige

Kongens busslomme

Dette er episode 187 av Tid er penger.  Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/kongens-75226209 Tema: Kaste penger ut av vinduet Markedet

Zombieland

Dette er episode 186 av Tid er penger.  Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/zombieland-74936883 Hør disse også fra Patreon: Tor-Kristian Karlsen

Inflasjon og FTX – begge overrasket

Dette er episode 185 av Tid er penger.  Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/inflasjon-og-ftx-74649147 Foredrag for IG Markets gjort av Peter: