Del denne med en venn

Vi er i en verden full av dårlig og feil informasjon om finans. Du må gjerne hjelpe oss å endre på det.

Dessverre gjør ikke statskanalen noe for å hjelpe nordmenn om å vite noe mer om finans, hvordan det fungerer og hvorfor det er så viktig.

Hvert år går ca 6,4 milliarder kroner ut fra dine skattepenger til å finansiere NRK. Dessverre har NRK 100 ganger flere politiske journalister, enn de har økonomiske (ekte forholdstall). Hvis ikke hver politiske nyhet overdekkes, så er det nærmest 100% skinyheter på nrk.no

Når ski og politikk overdekkes, så kan en lett bevise at finans, næringsliv og økonomi (se denne linken for bevis: https://www.nrk.no/okonomi/).

Finans og økonomi, selv drivstoffet i maskinen som er Norge, har de siste månedene blitt dekket på omtrent tre forskjellige måter på nrk.no:

  • Gjennom Exit sesong 2, som virker å være basert på fantasien til skribenten, og ikke har noe med virkeligheten å gjøre
  • NRK Supernytt, som forsøker å lokke 6-åringer til å spekulere i verdiløse selskaper med promotering av å “bli rik uten å jobbe” (segment 6: https://nrksuper.no/serie/supernytt/MSUM02022221/sesong-202102/episode-17)
  • Dekning av den relativt sett uvesentlige Gamestop-saken (det nærmeste man kommer reell økonomisk journalistikk, men fortsatt helt på overflaten)

Så hvis du, i likhet med oss, har lyst til å bidra positivt i informasjon rundt økonomi og finans, kan du kan tipse venner og familie om noen som tar dette på alvor. Gjerne anbefale Tid er penger, en podcast med Peter Warren, vår facebook-gruppe eller hjemmesiden www.tiderpenger.no til venner og familie.

Personlig har jeg tro på at folk ikke liker fordummende, feilaktig informasjon om kokain og prositituerte som fortolkningen av hele finansbransjen, men å forstå hvorfor ting skjer og kunne være mer forberedt for å unngå å tape penger.

Del gjerne denne med en du kjenner. Sånt kan få langsiktige og positive effekter.

mvh,

Produsent Sverre

Siste episoder av podcasten:

Del innlegget på:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Tid er penger

Andre innlegg

Inflasjonsbløffen

Jeg husker faktisk første gang jeg hørte ordet inflasjon. Det var i mitt hjem som ungdom, på en tid da Oljefondet var i sin forsiktige

Kongens busslomme

Dette er episode 187 av Tid er penger.  Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/kongens-75226209 Tema: Kaste penger ut av vinduet Markedet

Zombieland

Dette er episode 186 av Tid er penger.  Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/zombieland-74936883 Hør disse også fra Patreon: Tor-Kristian Karlsen

Inflasjon og FTX – begge overrasket

Dette er episode 185 av Tid er penger.  Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/inflasjon-og-ftx-74649147 Foredrag for IG Markets gjort av Peter: