Hedgefondresultater i februar

Hedgefond-resultater for februar begynner å tikke inn og viser noen interessante observasjoner.

Best på absolutt avkastning så langt er Senvest Partners med en avkastning for måneden på 59.59%, etterfulgt av Crispin Odey’s European Fund som var opp 38.4% (men er opp over 50% så langt i år).

Melvin Capital, kjent som hedgefondet som ble angrepet og torpedert av WSB/Reddit i forbindelse med GameStop aksjen (og som følge av dette tapte 53% av kapitalen sin i januar), var opp 22% i februar.

Dessverre er det slik at 22% etter først å ha tapt 53%, betyr at fondet fortsatt er ned i underkant av 43% hittil i år. Nok et eksempel på viktigheten av å unngå store tap.

Norske AAM (long/short equity) leder foreløpig suverent blant de nordiske hedgefondene, med en oppgang i februar på 17.49%. AAM forvaltes av Oslo Asset Management og er totalt opp 18.86% så langt i år.

For ordens skyld ligger det to andre fond foran Danske Symmetri Invest på listen, men begge disse er long only og bør derfor ikke kvalifisere som hedgefond i ordets rette betydning.

Kanskje det mest imponerende resultatet stod allikevel det svenske Long/Short fondet Proxy Renewable, til tross for en negativ avkastning på 2.76%.

Det er ikke ofte negativ avkastning kan betraktes som positivt, men dette fondet opererer innen en fornybar energisektoren som opplevde en kraftig nedgang i februar. I tillegg står resultatet mer enn godt nok i forhold til fondets positive avkastning på 11.63% i januar, for ikke å snakke om en avkastning på 82.88% i 2020.

En nedgang som betyr at man gir tilbake 2.76% i en måned hvor “alt gikk galt” i en sektor hvor man har gitt sine investorer en positiv avkastning på 268% (oppstarten var i desember 2018), er rett og slett imponerende. Dette bekreftes også av fondets Sharpe Ratio som målt over de siste to år ligger på 2.76%.

Renaissance Institutional Equities (må ikke forveksles med verdens suverent beste fond, Renaissance Medallion), sliter fortsatt og endte måneden ned 7.86%.

Ellers er det endringene i rentemarkedet som har gitt mange av de store utenlandske hedgefondene meravkastning, mens oppgangen i aksjer synes i vesentlig grad å ha hjulpet de norske.

Til sammenligning i februar var MSCI World Stock Index og S&P 500 indeksene begge ned 1%, Oslo Børs var opp 3%, lange amerikanske statsobligasjoner -6.7%, oljeprisen +14.9%, gull -6.4%, Tesla -24%, GameStop -53% og Bitcoin +37%.

Del innlegget på:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Tid er penger

Andre innlegg

Inflasjonsbløffen

Jeg husker faktisk første gang jeg hørte ordet inflasjon. Det var i mitt hjem som ungdom, på en tid da Oljefondet var i sin forsiktige

Kongens busslomme

Dette er episode 187 av Tid er penger.  Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/kongens-75226209 Tema: Kaste penger ut av vinduet Markedet

Zombieland

Dette er episode 186 av Tid er penger.  Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/zombieland-74936883 Hør disse også fra Patreon: Tor-Kristian Karlsen

Inflasjon og FTX – begge overrasket

Dette er episode 185 av Tid er penger.  Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/inflasjon-og-ftx-74649147 Foredrag for IG Markets gjort av Peter: