“People say I didn’t warn last time. I did, but no one listened. So I warn this time. And still, no one listens”

Notat: Merk at en dag etter denne ble publisert, slettet Burry tweetsene, så vi har kun bruddstykker via Twitter APIet igjen.

Michael J. Burry er kjent som mannen som så finanskrisen komme flere år før alle andre. Han oppdaget alene den grove feilprisingen av amerikansk eiendomsporteføljer, som flere år senere førte til finanskrisen i 2008. Han fond investerte for å beskytte mot et slikt fall, og historien om hans “big short” har blitt til en finanslegende.

Nå, bare uker etter at han tjente flere hundre millioner dollar på Gamestop-aksjen (ja, han hadde rett der også, dog kanskje pga flaks), så dukker han plutselig opp på Twitter i helgen, og har en faretruende simile for dagens marked;

Weimarrepublikken.

For de som ikke kjenner den delen av historien, her er kortversjonen: Etter Første verdenskrig stiftet tyskland ny regjering på høsten i 1918 (noen måneder etter at Spanskesyken hadde for alvor rammet Tyskland og resten av verden), med hovedsete i byen Weimar. Tyskland i perioden sent 1918 til 1933 regnes som Weimarrepublikken og er kjent for en ting; veldig ekspansiv økonomisk politikk som førte til en av verdenshistoriens verste tilfeller av hyperinflasjon som knuste den tyske økonomien. Her er langversjonen.

Michael Burry er kjent som mannen som først gjorde en trade basert på at han mente at det amerikanske boligmarkedet skulle kollapse og som senere ble kjent via en mye solgt bok The Big Short og en påfølgende film med samme navn.

I en såkalt Twitter-storm, skriver han denne helgen om hvordan han mener at USAs økonomi minner fryktelig mye om situasjonen under Weimarrepublikken:

(Under er den fullstendige twitter-stormen i riktig rekkefølge)

Det kan også være verdt å merke seg Twitter-navnet til Burry; Cassandra. Cassandra-syndromet er en slags psykisk tilstand/lidelse der du vet at noe grusomt kommer til å skje og du forsøker å advare alle, men ingen vil høre på deg. Kilde

Den siste Tweeten fra Burry:

Del innlegget på:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Tid er penger

Andre innlegg

C-130

Hvis du vil høre denne og andre episoder av Tid er penger uten promotering, kan du støtte oss på Patreon. I tillegg får du tilgang

Saba Capital SPAC Opportunities

Saba’s SPAC strategy invests in SPAC securities issued at IPO and the secondary market when trading below or near trust value ($10). Saba’s strategy focuses

4.8 x pengene dine

I midten av mars la vi ut en blogg om hvordan man best (risiko i forhold til fortjeneste) kunne utnytte oljepris-spådommene til investeringsbankene Goldman Sachs,

Nok et krakk den 19. oktober

Den 19. oktober 1987 falt børskursene på Wall Street med over 20%. Et nytt krakk i aksjemarkedet var et faktum. På samme dag, 34 år