“People say I didn’t warn last time. I did, but no one listened. So I warn this time. And still, no one listens”

Notat: Merk at en dag etter denne ble publisert, slettet Burry tweetsene, så vi har kun bruddstykker via Twitter APIet igjen.

Michael J. Burry er kjent som mannen som så finanskrisen komme flere år før alle andre. Han oppdaget alene den grove feilprisingen av amerikansk eiendomsporteføljer, som flere år senere førte til finanskrisen i 2008. Han fond investerte for å beskytte mot et slikt fall, og historien om hans “big short” har blitt til en finanslegende.

Nå, bare uker etter at han tjente flere hundre millioner dollar på Gamestop-aksjen (ja, han hadde rett der også, dog kanskje pga flaks), så dukker han plutselig opp på Twitter i helgen, og har en faretruende simile for dagens marked;

Weimarrepublikken.

For de som ikke kjenner den delen av historien, her er kortversjonen: Etter Første verdenskrig stiftet tyskland ny regjering på høsten i 1918 (noen måneder etter at Spanskesyken hadde for alvor rammet Tyskland og resten av verden), med hovedsete i byen Weimar. Tyskland i perioden sent 1918 til 1933 regnes som Weimarrepublikken og er kjent for en ting; veldig ekspansiv økonomisk politikk som førte til en av verdenshistoriens verste tilfeller av hyperinflasjon som knuste den tyske økonomien. Her er langversjonen.

Michael Burry er kjent som mannen som først gjorde en trade basert på at han mente at det amerikanske boligmarkedet skulle kollapse og som senere ble kjent via en mye solgt bok The Big Short og en påfølgende film med samme navn.

I en såkalt Twitter-storm, skriver han denne helgen om hvordan han mener at USAs økonomi minner fryktelig mye om situasjonen under Weimarrepublikken:

(Under er den fullstendige twitter-stormen i riktig rekkefølge)

Det kan også være verdt å merke seg Twitter-navnet til Burry; Cassandra. Cassandra-syndromet er en slags psykisk tilstand/lidelse der du vet at noe grusomt kommer til å skje og du forsøker å advare alle, men ingen vil høre på deg. Kilde

Den siste Tweeten fra Burry:

Del innlegget på:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Tid er penger

Andre innlegg

Inflasjonsbløffen

Jeg husker faktisk første gang jeg hørte ordet inflasjon. Det var i mitt hjem som ungdom, på en tid da Oljefondet var i sin forsiktige

Kongens busslomme

Dette er episode 187 av Tid er penger.  Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/kongens-75226209 Tema: Kaste penger ut av vinduet Markedet

Zombieland

Dette er episode 186 av Tid er penger.  Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/zombieland-74936883 Hør disse også fra Patreon: Tor-Kristian Karlsen

Inflasjon og FTX – begge overrasket

Dette er episode 185 av Tid er penger.  Her kan du høre hele episoden, uten promo, reklame: https://www.patreon.com/posts/inflasjon-og-ftx-74649147 Foredrag for IG Markets gjort av Peter: