CFA

Foto: OECD

Chartered Financial Analyst (CFA) er en faglig sertifisering av det amerikanskbaserte CFA Institute til investerings- og finanspersoner. Den har høy anerkjennelse globalt innen finans.

Programmet består av emner knyttet til avansert investeringsanalyse, statistikk, sannsynlighetsteori, rentebinding, derivater, økonomi, finansiell analyse, bedriftsfinansiering, alternative investeringer og porteføljestyring, og gir generell kunnskap om andre områder av økonomi.

En kandidat som fullfører programmet og oppfyller andre faglige krav, tildeles “CFA-charteret” og blir “CFA-charterholder”. Fra april 2021 er minst 170 000 mennesker chartereiere globalt. Det tar i snitt fire år å tjene CFA-charteret sitt.

Store investeringsbanken som JPMorgan, UBS, Royal Bank of Canada, Morgan Stanley, BlackRock og Goldman Sachs har alle mange charterholdere blant sine ansatte.

Kjente holdere inkluderer Bill H. Gross, grunnlegger av PIMCO, og Howard Marks, grunnlegger av Oaktree Capital Management.