52-Week High/Low

Foto: Bruker "photomix-company" på Pexels.com. Creative Commons

52-ukers høy/lav er den høyeste og laveste kursen som et verdipapir, for eksempel en aksje, har handlet i løpet av den perioden som tilsvarer ett år.

52-uker høy eller lav regnes alltid fra sluttkurser, så hvis en aksje har handlet lavere eller høyere i løpet av en dag, vil ikke dette vises på statistikken, kun sluttkurs. Det samme er ikke tilfelle når en setter all time high (ATH) eller all time low (ATL).

En 52-ukers høy eller lav er en teknisk indikator som brukes av noen tradere og investorer som ser på disse tallene som en viktig faktor i analysen av aksjens nåverdi.

Mange vil nok ønske å bruke disse tallene som et mål for å spå fremtidige kursbevegelse. En investor kan vise økt interesse for en bestemt aksje da prisen nærmer seg den høye eller lave enden av sin 52-ukers topp eller bunn.