XTX Markets

Foto: XTX

XTX Markets er den største non-bank market makeren i valutamarkedet. Selskapet har hovedkvarter i London. XTX ble grunnlagt 30. januar 2015 av Alexander Gerko som i dag er administrerende direktør sammen med Zar Amrolia. Selskapet er en spin-off av GSA Capital.

XTX stiller priser på alle de mest kjente valutahandelsplattformene, samt direkte mot banker, fond og bedrifter. I tillegg er selskapet nå market maker i derivater, renter, råvarer og aksjer (hvor de blant annet er medlem på Oslo Børs).

Banker over hele verden er kunder av XTX. Gjennom dette samarbeidet kan banker beregne seg et påslag på XTX sine valutakurser og vise disse til sine egne kunder. Når kunder handler er XTX de reelle motparten, mens den angjeldende banken beholder påslaget uten å ta noen risiko.

XTX var den første non-bank som kom inn blant de største aktørene i valutamarkedet på Euromoney’s årlige rangering.